• Nálunk már karácsony van!

  • Kellemes karácsonyi ünnepeket és

  • Boldog új Évet kívánok

  • minden kedves olvasómnak

Fin-Soft.hu

Notice: Undefined offset: 1 in /home/finsofth/domains/finsoft.hu/public_html/templates/dd_businessv2_44/library/Artx/Content/SingleArticle.php on line 95

 


0. nap, a kezdet!    2015-11-18 este.
Az oldal még nem működik! Úgy tervezem, naponta újabb részeket töltök fel, kapcsolok be! Az egészet (blog szerűen) publikálom.

 


Jelenleg a főképernyő sablonján dolgozok, Ez egy kissé "puritán", magam részéről jobban kedvelem az élettel teli, minden részében élő oldalakat. Ha erőmből telik ez is olyan lesz!

Az előző sablon.. nos eredetileg 1.6-hoz készült, majd át lett írva 2.5-re .. jó lett (többnyire), elméletileg a 3.x elfogadja.. nos.. nem. Vagyis a főkép megjelenik, de egyetlen pozíció definíció sem működik ! 

1. nap, Küzdelem a sablonnal!

Sajnos a többször módosított sablon győzött! Kell egy másik, de legalább kideríteni, hogy a korszerű sablonok hogyan is működnek.. Lehet, hogy a holnapi bejegyzést kihagyom?

2. nap, Mégsem hagytam ki!

Találtam két *.GIF file-t ami nem tetszett a sablonkezelőnek, kicseréltem.. (nem jött be!). Nem szoktam könnyen feladni.. Ha ezt munkaként kellene csinálni, nos ebből nem élnék meg, már tegnap túlléptem a ráfordíthatósági keretet!  A kezdő honlapépítőknek: ha valaki tőlem akarja megtanulni : NE TEGYE ! inkább keressen egy profi honlaptervezőt! Javaslom vegyen egy jó sablont. Nekem más a szakterületem, így ez csak barkácsolásnak számít!

3. nap, hiába van szombat, már megint csak este jutottam a géphez.. és csak kis időre.. Készült egy tesz oldal, oda egy ingyenes sablont tettem fel

- Küzdöttem egy kicsit a beépített szerkesztőkkel.. hááát.. nekem egy kicsit túl egyszerűnek tűnik (lehet, hogy valaki ezt szereti) nagyon kevés lehetőséggel. Az ember azért tesz fel CMS rendszert, hogy kevesebbet kelljen dolgoznia a szerkesztéssel. Egy kevés gondolkodás után -először- feltettem egy ckEditort (ezt használtam régen, tök jól működött, szépen lehetett vele lapot szerkeszteni, már-már a Word kényelmét nyújtotta.. abból is van "újabb, jobb" nos ez most nem sikerült, majdnem olyan fapados mint a beépített (mert csak Basic módban akar futni) némi próbálkozás után feltettem egy másikat a JCE Editort.. Nos ez már sokkal jobb! Kulturált "színes-szagos" ilyen lesz a honlapom is (majd egyszer).

4. nap, vasárnap  A mai nap template kereséssel telt.

Több száz ingyenes sablon megnézése után, találtam olyat ami alkalmas lehet! Kb. úgy néz ki ahogy azt elképzeltem, persze a képeket kicserélni, állítani kell rajta, valamint a forrását alaposan átnézni, nincs-e benne valami kedves meglepetés... A következő 2-3 nap ezzel telik!

5. nap,A sablonok átvizsgálása.

Rögtön az első,  néhány "ártatlan" meglepit tartalmazott. Pl. hiába írtam bármit a footer-ba, nem történik semmi. A lap alján nem csak a szerző jelenik meg, hanem egy link is egy kereskedelmi oldalra. Ezt viszonylag könnyű megkeresni, "kijavítani" Ha hozzá nyúltam, a sablon rövidesen "frissített", azaz szépen visszatette a linket oda ahol volt, az ember alig látja (fehér háttér világosszürke apró betű) a google robot viszont annál inkább, így javítva egy webáruház statisztikáját... Most nincs kedvem több száz sort gondosan átnyálazni, megyek a következőre.. (mondjuk azon több grafikát kell változtatni.. )

 6. nap. Belefáradtam, tartok egy kis szünetet.

Találtam egy sablont ami.. rövidesen megjelenik mint a site fő sablonja.

 10. nap. Vége a kis szünetnek.

Na jó.. a szünet csak annyit jelentett, hogy ide nem írtam.. A sablon tulajdonképpen jó, ugyan "FREEWARE" jelzéssel lett publikálva, de a szerzője szeretné, ha mégis hozna egy kis pénzmagot, ezért kikapott belőle minden kényelmi funkciót, beállító menüt, stb. Gyakorlatilag feltelepítettem egy demó-t ! ( Hurrá )

"Lássuk meg mindenben a jót! " Sikerült! :  -Legalább gyakorlom picit a sablon írást! -  ( Valóban rám-fér egy kis PHP, JS, CCS, edzés, meglátjuk mi lesz.) Az eredmény napokon belül megjelenik. Készül egy cikk: Egy Joomla! sablon átalakítása, ellenőrzése címen.

11. nap. Már megint vasárnap!  ( Erre mondják azt "hogy repül az idő" )

Elkezdtem a sablon "összerakását". Bár ez nem is annyira idézőjeles! A "kiherélt" komponenseknek megmaradt a fejléce.. Google a barátunk :) megtaláltam, visszaraktam.. csak nem pont oda, nem pont úgy, nem azzal a képecskékkel stb. gyakorlatilag az eredeti sablont csak mint ... ötlete alapján jelzéssel fogom ellátni. Szorgalmasan irtom belőle a nem kellő hülyeséget, szorgalmasan gyomlálom a szükségtelen részeket, illetőleg írom bele a tapilap és a mobil kezelését elősegítő kódokat.. ( ami most benne van az egy rakás sz.. ) Minden elkészült részletet azonnal tesztelek egy 7"-os tablet-en és egy okos-telefonon! Ez már valóban hobbi (bár a végén lesz egy tuti responsive sablonom (sablon család) és ez akár kereskedelmi termék is lehet :) ) Az eredeti sablon egyetlen grafikáját sem tudom használni (viszont van egy gyűjteményem! Sok-sok GIF ebből lesznek a PNG képek (régebbi cucc, de sok mai oldal grafikáját veri. Az hiszem a megfelelő háttere(ke)t is megtaláltam, már csak a slider van hátra.. egyelőre fogalmam sincs :(   (talán egyelőre valami karácsonyi téma, azzal kihúzom addig amíg egy jó megoldást nem találok. A premierig még egy csomó kódsor van hátra, szerintem tuti lesz!

12. nap. Haza-vonszoltam magam.. Úgy néz ki, eltalált az éppen "divatos vírus".. Férfimódra haldoklom..

Beizzítottam egy időjárás modult, természetesen nem működik.. Ma már nem szedem le úgy is kell egy másik.. A sablonnal majd holnap.. vagy holnapután, vagy..  -megyek lefeküdni!